Zwemmen

Er wordt gezwommen in zwembad de IJzeren Man, Geurtsvenweg 1, 6006 SN te Weert.
Op vrijwel iedere zondag in de periode september t/m juni wordt gezwommen in twee groepen:

groep 1 van 09:00-09:45
groep 2 van 09:45-10:30

Onder leiding van vrijwilligers, bijgestaan door een groot aantal junior vrijwilligers worden er in individueel of groepsverband zwemvaardigheden getraind. Het behalen van een diploma door de deelnemers behoort in sommige gevallen tot de mogelijkheden, maar de nadruk licht op het recreatief bewegen in water.

DSO is in het bezit van het Licentie Zwem-ABC van het NPZ/NRZ!

Stichting DSO committeert zich aan de gedragscode van de zwembadbranche NPZ. Deze gedragscode is beschikbaar via de Download pagina van deze website.

Er wordt ook afstand gezwommen, hierbij wordt het totaal van alle afstanden die men gedurende het seizoen zwemt geregistreerd. Het is ook mogelijk om op recreatieve wijze de zwemvaardigheden op peil te houden. Alle zwemactiviteiten vinden plaats onder deskundig toezicht.